DOLAR 34,9077 0.09%
EURO 36,7382 0.28%
ALTIN 3.014,18-1,03
BITCOIN 35445111,80%
İstanbul

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

vakıfkatılım
vakıfkatılım
reklam
Fintek Ekosisteminde Stratejik İş Birliği ve Hızlandırma Programı
179 okunma

Fintek Ekosisteminde Stratejik İş Birliği ve Hızlandırma Programı

ABONE OL
13/07/2024 15:26
Fintek Ekosisteminde Stratejik İş Birliği ve Hızlandırma Programı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
vakıfkatılım
vakıfkatılım

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Türk-Alman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetim A.Ş. (Dijitalpark Teknokent) ve W2E.MEDIA, fintek ekosistemine yeni bir soluk getirecek stratejik bir iş birliğine imza attı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ve Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) akademik ve fiziki kaynaklarına erişimi ile Dijitalpark Teknokent, güçlü altyapısını -W2E.MEDIA’nın reklamcılık, medya ve PR alanındaki uzmanlığı ile birleştirerek- finans teknolojileri alanında inovasyonu teşvik etmek ve ekosistemin büyümesine katkı sağlamak için kullanıyor. Fintek girişimcilerinin İstanbul Finans Merkezi’nin kalbinde yer alan Dijitalpark Teknokent’te büyümeleri ve gelişmeleri için benzersiz fırsatlar sunuyor. Dijitalpark Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, bu iş birliğinin fintek ekosistemi için taşıdığı önemi vurgulayarak, “Bu iş birliği, fintek ekosistemini güçlendirecek ve yenilikçi girişimlerin desteklenmesi açısından büyük bir adım olacak” dedi.

kadimosgb

Fintek Ekosistemine Değer Katacak FINEXT Hızlandırma Programı

Prof. Dr. Tahsin Engin, programın Türkiye’nin finans teknolojileri (fintek) ekosistemi için taşıdığı büyük öneme dikkat çekerek, “Fintek hızlandırıcı programımız, yenilikçi girişimlerin desteklenmesi ve büyük şirketlerle güçlü iş birliklerinin kurulması açısından kritik bir rol oynuyor. Bu programla girişimcilere mentor desteği, yatırım fırsatları ve sektör liderleriyle doğrudan bağlantılar sunarak, hızlı büyümelerini ve piyasada sağlam bir yer edinmelerini sağlıyoruz. Finans teknolojilerinin geleceğini birlikte şekillendirmek için girişimler İstanbul Finans Merkezi’nin kalbinde FINEXT programına katılıyor” dedi.

Engin, programın süreçleri hakkında da bilgi vererek, “Başvuru ve değerlendirme aşamalarından başlayarak, hızlandırma programı ve Demo-Day’e kadar birçok kritik aşamayı içeren FINEXT programı, fintek ekosisteminde öne çıkan ödeme sistemleri, dijital bankacılık, blokzincir, sigorta teknolojileri gibi alt sektörlerde önemli gelişmeler sağlıyor. Programımız, Türkiye’nin hızla büyüyen fintek ekosistemini desteklerken, yerel ve uluslararası yatırımcılar için büyük fırsatlar sunuyor. Ayrıca, finansal hizmetlerde erişim ve kullanım kolaylığını artırarak ekonomiye önemli katkılar sağlıyor” ifadelerini kullandı. Ek olarak, Siemens ve Deloitte gibi Avrupa menşeli dev şirketlerin yazılım birimlerinin Ar-Ge’sini Dijitalpark Teknokent’e taşıdığını belirtti.

Ekosistemin Geleceğini Şekillendiren Ortaklık

Dijitalpark Teknokent’in ekosistem için önemini vurgulayan Global Bilişim Derneği (BİDER) Başkanı ve W2E.MEDIA CEO’su Şenol Vatansever, özellikle kısa vadede fintek hızlandırıcı programı ile ilgili detayların paylaşılacağını, basın ve medyaya özel ve değerli içerikler üretileceğini belirtti. Vatansever, “Fintek girişimlerinin Türkiye ekonomisi için ne kadar değerli olduğunu medyada anlatma imkânımız olacak. Türkiye’nin finans teknolojileri alanında global bir merkez haline gelmesini sağlamak amacıyla, bu tür programlar büyük önem taşıyor. Medya mensuplarının ve kamuoyunun dikkatini çekmek, girişimlerin tanıtımı ve ekosistemin gelişimi açısından kritik bir rol oynayacak” dedi. Vatansever ayrıca, kripto varlık projelerinin de sürece entegrasyonu için önemli bir fırsat oluşturabileceğini belirtti ve “Fintek ekosisteminin büyümesi, yenilikçi projeler ve kripto varlıkların entegrasyonu ile daha da hızlanacak. İş birliğimiz, Türkiye’nin finansal teknoloji alanında global rekabet gücünü artıracak” diye ekledi.

Fintek Ekosistemine İlham Veren Global Örnekler

Fintek ekosisteminde dünya genelinde büyük değerlemelere ulaşan ve başarılı hizmetler sunan girişimlerden ilham almak mümkün. Örneğin, ödeme sistemleri alanında faaliyet gösteren Stripe, kullanıcı dostu API’leri sayesinde milyonlarca işletmeye ödeme kabul etme, yönetme ve büyütme imkânı tanıyor. Dijital bankacılık alanında öne çıkan Revolut, kullanıcılara çoklu döviz hesapları, ücretsiz döviz işlemleri ve kripto varlık alım satımı gibi hizmetler sunarak kısa sürede büyük bir kullanıcı kitlesi edindi. Blokzincir teknolojileri alanında ise Ripple, sınır ötesi ödeme çözümleri ile finansal kurumlar arasında hızlı ve düşük maliyetli işlemler yapılmasını sağlıyor. Sigorta teknolojileri (InsurTech) kategorisinde yer alan Lemonade, yapay zekâ ve chatbot teknolojilerini kullanarak sigorta süreçlerini hızlandırıyor ve müşteri memnuniyetini artırıyor.

Dijitalpark Teknokent: Geleceğin Teknoloji Üssü

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Türk Alman Üniversitesi’nin bilgi, birikim ve güçlerini birleştirerek hayata geçirdikleri Dijitalpark Teknokent, ülkemizin ve Avrupa’nın en büyük bilim ve teknoloji merkezlerinden biri olarak, bugünden geleceğin kapılarını aralıyor. Teknolojinin gelişim üssü olma hedefiyle kurulan Dijitalpark Teknokent, üç yerleşkesi ile teknoloji geliştiren şirketlere ev sahipliği yapıyor. Şirketlerin bir arada sinerji yaratması için ortak faaliyetler düzenleniyor. Üniversite-sanayi iş birliğinde Ar-Ge faaliyetleri, fikri ve sınai mülkiyetin korunması, girişimlerin fikir aşamasından globalleşmeye kadar desteklenmesi gibi unsurlar ile Dijitalpark Teknokent, sadece bir mekân değil, teknolojik gelişim için bir merkez.

Dijitalpark Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, “Ekonomimize daha fazla katma değer üretecek girişimlerin yer aldığı kuluçka merkezimizde, ofis, mentorluk, eğitim, patent, prototipleme, reklam, tanıtım, hibe ve destek, mali ve hukuki danışmanlık, networking hizmetleri veriliyor. Girişimciler yatırımcılarla buluşturuluyor. İstanbul’un Anadolu yakasındaki Çekmeköy yerleşkesi, 40 bin metrekare alanda yeşil sertifikalı olarak yapımı devam eden 7 bloklu projeyle konforlu bir yaşam sunuyor. Uluslararası finans ve ticaretin Avrupa’daki en önemli merkezi olma yolunda hızla ilerliyor” diyerek, Dijitalpark Teknokent‘in sunduğu fırsatları anlattı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ise, “Dijitalpark Teknokent, üniversitemizin bilgi ve teknolojik birikimini sanayi ile buluşturarak önemli bir inovasyon merkezi haline geldi. Bu iş birlikleri ile girişimcilere ve araştırmacılara Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak sunduğumuz olanakları daha da genişletmeyi hedefliyoruz” dedi. Prof. Dr. Yılmaz, iş birliklerinin, üniversitenin akademik birikiminin sanayi ile buluşması açısından büyük adımlar olduğunu ve Dijitalpark Teknokent‘in bu anlamda stratejik bir rol oynadığını vurguladı. “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, bilimsel araştırmaların ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştüğü bir ortam yaratmak için Dijitalpark Teknokent ile güçlü bir iş birliği içinde. Yürütülen projeler, ülkemizin yenilikçilik kapasitesini artıracak ve küresel rekabet gücümüze katkı sağlayacak” diye ekledi.

Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız da, “Teknoloji ve inovasyonun buluşma noktası olan Dijitalpark Teknokent, akademik çalışmaların pratik uygulamalarla birleştiği bir platform sunuyor. Bu iş birlikleri, ülkemizin teknoloji ve bilimde öncü rol üstlenmesine katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Yıldız, bu tür iş birliklerinin, üniversiteler arası iş birliğini ve uluslararası düzeyde rekabet gücünü artıracağını belirterek, Dijitalpark Teknokent‘in bu sürece önemli katkılar sunduğunu belirtti. “Türk-Alman Üniversitesi olarak, uluslararası akademik iş birliklerinin ve teknoloji transferlerinin önemine inanıyoruz. Dijitalpark Teknokent ile yaptığımız iş birlikleri, öğrencilerimiz ve araştırmacılarımız için büyük fırsatlar sunarken, aynı zamanda ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki liderliğini pekiştirecek” dedi. Ayrıca, Almanya ile iş birliklerini geliştirmek için Türk-Alman Üniversitesi’nin desteklerini vurgulayan Prof. Dr. Yıldız, “Bu ortaklık sayesinde Almanya ve Türkiye arasında akademik ve teknolojik iş birliklerini daha da güçlendireceğiz” şeklinde ekledi.

2024 yılı başında faaliyete geçirilen İstanbul’un Anadolu yakasındaki Ataşehir yerleşkesi ise Uluslararası İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) hemen yanı başında. Anadolu Yakasının son dönemde yıldızı parlayan bölgesinde, ulusal ve uluslararası birçok şirketin bulunması, İstanbul’un her noktasından kolay ulaşım imkânı, çevresindeki sosyal alanların çeşitliliği gibi unsurlar ile doğal bir çekim alanı haline geliyor.

İstanbul’daki yerleşkelerinin yanı sıra Karadeniz’de, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi yerleşkesinde de faaliyet gösteriyor. Teknokent girişimcileri ile beraber, bölgenin zengin doğal ve sosyal kaynaklarını katma değeri yüksek ürünlere dönüştürmek için çalışıyor. Dijitalpark Teknokent, Milli Teknoloji Hamlesi ve inovasyon kapasitesinin geliştirilmesinde sürdürülebilir teknoloji üretimini odak noktası olarak alıyor. Özellikle dijital dönüşüm ve finans teknolojileri, enerji, derin teknolojiler ve endüstriyel yazılım konularında ulusal ve küresel ölçekte yenilikçi, rekabetçi milli ve yerli yüksek teknoloji ürünleri ile ülkemizin kalkınma hedeflerine ulaşmasında kritik rol üstleniyor.

Dijitalpark Teknokent, sadece bölgesinde değil, Avrupa, Türk Cumhuriyetleri, Orta Doğu ve dünyanın her yerinden girişimci firmalara ev sahipliği yapan uluslararası tanınırlığı ile önde gelen bir teknoloji ve bilim parkıdır.

kadimosgb
    reklam

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    kadimosgb
    reklam
    reklam